* Online taarten bestellen min 72 uur* Hot sweet deals elke week* Workshops* Taartenwebshop

Bruidstaarten, hoe kies je de juiste uit?

Als je jouw trouwdag aan het voorbereiden bent kan het bijna niet anders dan dat je al wat inspiratie hebt opgedaan op Pinterest. Je ziet daar de meest grote en geweldige bruidstaarten voorbijkomen, maar past dat ook bij jullie bruiloft? Het is één van de belangrijkste taarten die je in je leven gaat bestellen en daarom moet het ook echt perfect zijn. Dat begrijpen wij helemaal en daarom hebben wij een stappenplan gemaakt zodat je zonder problemen de mooiste bruidstaart kiest.

Stap 1. Opties bruidstaarten

Van bruidstaarten met droge of eetbare bloemen tot een toren van macarons en van Red Velvet bruidstaarten tot aan een moderne drip bruidstaarten. Alles is mogelijk. De klassieke (of fondant) taart is de ultieme bruidstaart die je altijd ziet in films of tekeningen. Het is een taart gemaakt met witkleurige fondant. Deze taart blijft triomferen als een eerbetoon aan vervlogen tijden en omdat tradities, vooral bij bruiloften, nog vaak worden nageleefd.

De semi naked bruidstaart is momenteel een van de populairste. Het past erg mooi bij een vintage bruiloft en is een compleet andere taart dan de ‘gebruikelijke’. Bij een semi naked bruidstaart is namelijk de binnenkant van de cake te zien. Vandaar ook de naam. Deze taart leent zich perfect voor andere populaire decoraties als bloemen en fruit.

De moderne botercrème look  (of de betonlook)  met goud of silver details en of drips springt er steeds vaker uit door het mooie en rustige uiterlijk, met wat aparte kleuren. Deze taarten zijn verfrissend gedurfd en opvallend mooi! Eenvoudig maar toch rauw met veel textuur gemaakt met botercrème om beton te repliceren, deze taarten zijn perfect voor liefhebbers van de industriële chique bruiloftslook. Deze cake vervult de prachtige functie en past bij de casual of moderne bruiloft.

 

Onze tip: bedenk eerst of je voor een vaak gekozen taart wilt gaan of dat je juist er wat unieks van wilt maken. Wil je uitpakken qua design of ga je liever voor rustig?

Stap 2. Pas de bruidstaarten aan op het soort bruiloft

Hoe fijn is het dat jij alles bepaald voor jullie grote dag? Vaak zie je dat de bruidstaart prima kan aansluiten bij de rode lijn van de dag. Bekijk dus eens of er bepaalde kleuren steeds terugkomen en bijvoorbeeld de stijl van jullie trouwkaart. Voor wat voor soort locatie hebben jullie gekozen? Hoe wil je graag dat de gasten gekleed zijn? Wat voor soort catering hebben jullie? Allemaal elementen die je kan meenemen in jullie taart. De bruidstaart weerspiegelt jullie persoonlijkheid als koppel. Je kunt er dus ook hele mooie persoonlijke elementen instoppen zoals de namen van jullie kinderen of de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben. Kijkend naar een bruiloftsthema zal je op klassieke bruiloften een taart met fondant of botercrème vinden, waar een naked of semi naked cake meer typisch is voor vintage of boho-bruiloften.

Stap 3. Hoe groot moet de bruidstaart zijn?

Bepaal de grootte van de taart aan de hand van hoeveel mensen er een stukje taart krijgen en niet aan de hand van het aantal lagen dat je graag wilt. Wil je meerdere lagen, maar ben je met een klein gezelschap? Dan kan je altijd gebruik maken van dummy lagen.

Stap 4. Boek een proeftaartsessie

Zijn jullie eruit wat voor type bruidstaart het gaat worden? Dan is het nu tijd om de smaak te gaan bepalen. Belangrijk bij het bepalen van de smaak van een bruidstaart is dat je rekening houdt met het seizoen waarin je trouwt, het tijdstip van serveren en de locatie. Frisse, luchtige smaken, bijvoorbeeld met vers fruit, zijn perfect voor het voorjaar en de zomer, terwijl in het najaar de zwaardere smaken van bijvoorbeeld chocola, karamel of seizoensfruit juist het beste aansluiten.

Ook het tijdstip van serveren is belangrijk! Serveer je de bruidstaart als dessert na het diner? Dan zijn de volle chocoladesmaken echt een aanrader. Snijden jullie de bruidstaart aan in de middag? Dan zijn lichte smaken een absolute must. Het duurt vaak dan namelijk nog maar 2 uur voor jullie aanschuiven bij het diner en daar wil je natuurlijk wel een plekje voor vrij houden! En vergeet natuurlijk niet te kijken naar jullie persoonlijke voorkeuren. Wie weet staat één van jullie wel bekend om een chocolade verslaving en dan is het natuurlijk wel heel tof om dit terug te laten komen. Tijdens een proeftaartsessie ga je diverse smaken proeven en weet je zeker dat je op de bruiloft een taart hebt waar iedereen van zal smullen!

Stap 5. Decoreer de taart tafel

Je hebt een prachtige bruidstaart uitgekozen en je kan niet wachten totdat je hem kan showen aan al je gasten. Hoe zonde is het dan als de taart op een ‘saaie’ tafel staat ergens in een hoek? Spreek vooraf met de locatie af hoe je graag wilt dat de tafel eruit komt te zien. Je kan het leuk decoreren met confetti, parels, bloemen en ga zo maar door. Op die manier wordt het een perfect totaalplaatje.

For sweet updates follow us on Instagram

@PerfectPastry

Door de website te bekijken, gaat u akkoord met onze cookievoorwaarden en privacybeleid. Accepteer