* Online taarten bestellen min 72 uur* Hot sweet deals elke week* Workshops* Taartenwebshop

Hoe maak je een super lekkere botercrème?

Het maken van botercrème is een kunst. Voor veel baktechnieken wordt het gebruikt, ook bij Perfect Pastry gebruiken we de heerlijke crème met veel plezier. Hoe je de perfecte botercrème maakt leer je tijdens de workshop bij ons in de winkel, wat verschillende soorten botercrème zijn lees je hieronder.

Amerikaanse botercrème

Een van de populairste botercrème is Amerikaanse botercrème. Makkelijkst om te maken en met gebruik van kwalitatief goede boter, poedersuiker, een beetje melk en goede vanilla extract (wij gebruiken Nielsen Massey Madagascar vanille), maak je in een handomdraai super lekkere vulling voor taarten & cupcakes.

Swiss meringue botercrème

Iets bewerkelijker botercrème maar dan resultaat mag ook niet ontbreken. Met toevoeging van de eiwitten die samen met suiker zijn verhit en opgeklopt tot stevig meringue en waarna de boter toegevoegd wordt. Hierdoor krijg je een zachte en luchtige botercrème.

Voor beide botercrème geld dat ze op smaak kunnen worden gebracht met bijvoorbeeld gesmolten chocolade (dan krijg je super lekkere chocolade botercrème), of gepureerd fruit, stukjes gebroken koekjes of gezouten karamel (onze favoriet). Wij maken dan een heerlijke chocolade cake die we vullen met een laagje gezouten karamel en laagjes botercrème met gezouten caramel.

Voor het maken van goede botercrème is consistentie van de botercrème heel belangrijk voor succes van je taart of cupcakes. Heel vaak krijgen wij de vraag ‘wat heb ik verkeerd gedaan want mijn botercrème was heel dun of heel hard?’, ‘na het spuiten op de cupcakes botercrème was helemaal gezakt’. Bij het maken van de botercrème is temperatuur van de ingrediënten heel belangrijk. Boter die net uit koelkast is kan je heel moeilijk mixen met poedersuiker, daarom is belangrijk dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Mocht je niet zo veel tijd hebben dan kan je boter even in de magnetron zacht maken.

For sweet updates follow us on Instagram

@PerfectPastry

Door de website te bekijken, gaat u akkoord met onze cookievoorwaarden en privacybeleid. Accepteer