* Online taarten bestellen min 72 uur* Hot sweet deals elke week* Workshops* Taartenwebshop

Bruidstaart aansnijden, zo doe je dat!

Het is niet meer weg te denken bij een bruiloft, de bruidstaart. Een bruidstaart aansnijden is een van de vele tradities. Nou kunnen wij ons goed voorstellen dat je geen idee hebt hoe je dat op de juiste manier doet. Wij leggen je graag uit hoe je jullie prachtige bruidstaart op de juiste manier aansnijdt en waar je op moet letten!

Bruidstaart aansnijden voor verbondenheid

Je hebt een prachtige bruidstaart laten maken en die staat te pronken op de tafel. Alle oh’s en ah’s van de gasten neem je in ontvangst en dan is het echt tijd om de taart te gaan aansnijden. Het is de bedoeling dat de bruid het mes pakt en dat de bruidegom zijn hand op de hare legt als teken van verbondenheid. Het staat symbool voor de belofte om voor elkaar te zorgen. Het draait dus niet alleen om de buikjes vullen, maar er zit een hele mooie gedachte achter.

Welke laag snij je aan?

Sommige bruidsparen kiezen voor een taart met meerdere lagen. Je instinct is waarschijnlijk om met de bovenste laag te beginnen. Toch is het zo bij een bruidstaart dat je bij de onderste laag begint. De toplaag is het minst stabiel van alle lagen. Het zou toch zonde zijn als de taart gaat wiebelen en daardoor omvalt.

Hoe snij je de bruidstaart aan?

Probeer altijd in een punt te snijden, maar hoe doe je dat dan? Snij een ‘V’ vorm (punt, driehoek), waar de onderste punt van ‘V’ in het midden van de taart zit. Op deze manier hoef je maar twee keer te snijden en is de kans groot dat het stuk makkelijk uit de taart te halen valt. Zorg ervoor dat het stukje ook niet al te groot is. Je hebt allebei een hapje nodig en bij grote stukken is de kans groot dat je gaat knoeien op jullie mooie kleding.

Tip: probeer niet al te snel te snijden. Zo is er voldoende tijd voor iedereen om jullie te bewonderen en kan de fotograaf een paar mooie kiekjes schieten.

Stukje bruidstaart invriezen

Een andere traditie rondom de bruidstaart is het invriezen van vaak de bovenste laag voor jullie eerste jubileum. Wanneer jullie 1 jaar zijn getrouwd, kunnen jullie dat vieren door de bruidstaart te ontdooien en er samen opnieuw van te genieten. Maar, laten we eerlijk met elkaar zijn. Een verse, net gemaakte taart is natuurlijk veel smaakvoller. Dat snappen wij maar al te goed. En daarom krijg je bij jullie 1-jarige jubileum vanuit ons een heerlijke verse taart om het moment te vieren. De taart is voor maximaal 5 personen. Mocht je voor meer mensen taart willen, valt dat natuurlijk te regelen! Maak dit momentje af met een lekker glaasje bubbel en pak nog eens de foto’s erbij om jullie prachtige dag te herbeleven.

For sweet updates follow us on Instagram

@PerfectPastry

Door de website te bekijken, gaat u akkoord met onze cookievoorwaarden en privacybeleid. Accepteer